RoyalSpa

Egy forradalmian új fürdőkád amely lehetővé teszi, hogy bárki saját otthonában élvezze a lebegés jótékony hatását. Idáig a lebegésterápia mint szolgáltatás, csak wellness szállodákban  illetve float szalonokban volt igénybe vehető. Nem mindenki szívesen vette igénybe a közösségi helyek szolgáltatását, mert fenntartásaik voltak a higéniával kapcsolatban, ugyanis mindenki ugyanabban a sós vízben lebegett.

Ez egy nagyméretű normál fürdőkád, amelybe be van építve 250 literes tartály, ebben van a 36,6 fokos  33%-os sós víz. A kádat egyébként funkcióját tekintve ugyanúgy lehet használni mint bármely más fürdőkádat,de ha valaki a súlytalanság állapotában kíván regenerálódni az megnyomja a lebegés funkció gombját és a kád feltöltődik a testhőmérsékletű sós vízzel.

A kád víztisztító berendezése, a kádból a tartályba, illetve a tartályból a kádba történő szivattyúzáskor lép működésbe, így kétszeres szűrést biztosítva az aktívszenes szűrő segítségével.

„EGY ÓRÁNYI LEBEGÉS NAGYJÁBÓL HAT-NYOLC ÓRA ALVÁSNAK FELE MEG.”

A lebegés során a rendszerezőbb, praktikusabb mindennapok során használt bal agyfélteke teljes összhangba kerül a vizuális, kreatív átfogó felismerésekre képes jobb agyféltekével. A lebegés ezáltal fokozza a problémamegoldó készséget, a kreativitást, többek közt képessé teszi az agyat az információ gyorsabb felismerésére és befogadására.

A tett az elmében születik, a lebegő kád segít a tökéletes teljesítmény elképzelésében és kivitelezésében.

A HOLT-TENGER TITKA

Húsz évnek kellett eltelnie – az Ahava kutatások megindulását követően -,  hogy a Holt-tenger sóinak, iszapjának, ásványi anyagainak sűrítményei kozmetikumok formájában megjelenjenek Budapesten is.
 
Mi lehet ennek a különleges összetételű víznek a titka?
A Holt-tenger a tengerszint alatt mintegy 400 méterrel fekszik, sótartalma a többi tengerénél jóval nagyobb, sűrűsége nem tűr meg élőlényt benne vagy körülötte. Kutatók, tudósok kedvelt terepe ez. A só koncentrációja a víz mélységével változik: 40 méterig 300 g/kg, 90 méterig 332 g/kg, majd a tenger fenekén leülepszik A holt-tengeri só összetétele eltér a konyhasóétól, nagy mennyiségben tartalmaz kloridot, nátriumot, magnéziumot és káliumot. Ennek oka az, hogy a Holt-tenger tektonikai törésvonalban fekszik, vizét elsősorban a Jordán-folyóból valamint a környező hegyek kisebb folyamaiból kapja. Belé vezetnek a csatornák, elvezetése nincs, azaz nem létezik olyan folyó, amely a Holt-tengerből eredne. Így a beérkező, különféle ásványi sókat tartalmazó víz egyetlen úton képes eltávozni: párolgás révén.  A behordott sók koncentrálódnak a tenger vízében, és egyre sósabbá teszik azt.

Az innen származó só és iszap népszerű gyógytermék az egész világon. Hatását számos tudományos kutatás igazolta. Az iszap a hegyekből a tengerbe lehordott üledékes agyagréteg eróziója révén keletkezik, melynek során, évezredeken át magába szívja a tengervíz tápláló ásványi-anyagainak nagy részét. Iszapja nagyon nagy mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, nyomelemeket valamint találhatók benne szilárd növényi és állati eredetű anyagok és víz. Hatásait mindenekelőtt a psoriasis, azaz pikkelysömör kezelésében dicsőítik. Ez a betegség öröklődik, de stressz hatására fokozott mértékben jelenik meg. A bőr vörös, pikkelyes hámlásával jár. A holt-tengeri só és iszap a pikkelyek leválasztásával és a sebgyógyulás gyorsításával fejti ki gyógyhatását Az iszap- és sókúra számos egyéb bőrbetegségben (vitiligo, atopiás dermatitis, mycosis fungoides) és egyéb állapotban (reumás betegségek, asthma, egyéb légzőszervi betegségek, uveitis, azaz a szem üvegtestének gyulladása, magas vérnyomás, ishaemiás szívbetegség, bélgyulladások stb.) hasznos, a legtöbben azonban kozmetikai célokra veszik igénybe. Az iszap  elősegíti egyes anyagok távozását a bőrből, míg másokat bejuttat, a mélyebb rétegekben lévő vizet a bőr felszínére „húzza”, hőszigetelő és fertőtlenítő hatással is bír. A benne lévő ásványi anyagok pedig a szervezetbe jutva fejtik ki áldásos hatásukat.