Sókabin

A sókabin rövid leirása

A sókabinok kiváló minőségű, válogatott fenyőfából vagy kérésre más fafajokból készülnek, igényes kivitelben, tetszetős formában. A kettős falú kabinok jelentős mennyiségű – 1100-3500 kg – nyers sótömböket tartalmaznak, ami hosszú ideig fennálló só-mikroklímát biztosít levegő keringtető rendszernek köszönhetően. Mivel a sókabin falába helyezett 97,6% tisztaságú nyers sótömbök szabálytalan, érdes felülete arányosan lényegesen nagyobb, mint a sóbarlang viszonylag sima, egyenes falfelülete, ezért a sókabin só-ion koncentrációja átlag 2,5-ször erősebb (7-35 mg/m3) a sóbarlang légköréhez viszonyítva.A készre gyártott sókabinok 2, 4 és 8 személyes változatban készülnek (a 4 személyes kabin alapterülete 2×2 m, magassága 209 cm). Ezekben mindenki saját higiéniás rendszerében, meghitt, stresszmentes körülmények között bármikor élvezheti a sós levegő jótékony hatását. A kabinok nagy előnye, hogy a só nem oldott állapotban – párologtatással – kerül a szervezetbe, hanem teljesen száraz aeroszol formájában, így elkerülhető az asztmásoknál jelentkező, vízbázisú inhaláció okozta nyálkahártya irritáció. A sókabin kúraszerű használatra és rendszeres megelőző kezelésre egyaránt használható. A kabinokat kényelmes szobahőmérsékletű (18-21 fokos) helyiségekben tanácsos felállítani.

A himalája só

A világ egyik legértékesebb sóját, az Indus völgy kősóját , legmélyebb és legtisztább szintjéről bányásszák a Himalája és az Indus folyó között található sóhegységben. Ez a kristálysó észak Pakisztánból, a Karakorum hegységből, kb. 3000 méter magasságban fekvő sóbányából származik. A tenger kiszáradása után visszamaradt sót idővel más kőzetrétegek fedték be, így 350 millió éven keresztül folyt a só tisztulása és érése a mélyben. A külvilágtól elzárva, védve volt a környezetszennyezéstől. A legtisztább, szinte átlátszó kristályok melyek úgy néznek ki, mint a csiszolatlan gyémánt a bánya egy alsó vékony rétegéből kerülnek ki. Ezt követően megtisztítják, napon szárítják, szín szerint szortírozzák a sókristályokat. A sötétebb köveket fürdősónak dolgozzák fel. A legtisztább kristályokat kézzel darabokra aprítják, sós vízben mossák és napon szárítják.
Alkalmazása lehetővé teszi különféle bántalmak csillapítását, betegségek kezelésének kiegészítését. A kristály sóból nem lehet túl sokat fogyasztani, mert egy természetes regulációs, kiegyenlítő hatása van. A magas vérnyomást leviszi, az alacsonyt pedig emeli. Segít a szervezet elsavasodásánál, fogínyvérzésnél, fogínygyulladásnál. Oldja a régi nátrium- klorid okozta izületi lerakodásokat, vesekövet, fogkövet. Emellett természetes úton visszaállítja a szervezet elektrolit-háztartását.
A Himalája kristály só több millió éves napfényt tárol. A benne található ásványi és nyomelem 84 elem kolloid állapotú,vagyis szerves alakban van jelen, kisebb, mint 1/1000 gramm, hogy a sejtmembrán falát ozmózissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Ez garantálja, hogy a szervezet képes legyen felvenni a szükséges kalciumot, káliumot, magnéziumot és nyomelemeket.

A sóterápia hatásai

A só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak a légutakra, légúti megbetegedésekre, idegfájdalmakra, magas vérnyomásra, reuma ellen. A sókristályok jobbra cirkuláló bioenergiája hatással van a vesére, az idegekre, a hormonháztartásra, a vér méregtelenítésére, az idegrendszer erősítésére az öregedési folyamatok lelassítására. A sótéglákkal elvégzett tesztek bizonyítják, hogy a hiperaktív gyerekek koncentrációs és alvás zavarai rövid idő alatt csökkenek, illetve megszűnnek, a sókristály rendező erejéből fakadóan. A himalájai sótégla egészségre gyakorolt hatásából és esztétikai értékéből kiindulva kitűnően felhasználható különleges és egészséges belsőépítészeti megoldások megvalósítására. Lényege, hogy a természetes sóbánya gyógy-közegét használjuk terápiás céllal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 12 =